TATUAJUL SPRANCENELOR PRIN TEHNICA MICROBLADING

Ce este microbladingul?

Microbladingul este o metoda revolutionara de tatuare semipermanenta a sprancenelor ce isi are originea in Japonia. Procedura este asemanatoare cu micropigmentarea, se introduce pigment in stratul superior al dermului, dar este o tehnica manuala. Aplicarea culorii se realizeaza cu o microlama sterila de unica folosinta din otel chirurgical inoxidabil atasata la un instrument special de  tip stilou.

Tehnica de microblading presupune desenarea sprancenelor fir cu fir (la fel ca hairstroke-ul facut cu aparatul de tatuat), diferenta fiind data de faptul ca la microblading firele de par desenate pot fi chiar mai subtiri decat cele naturale, astfel efectul obtinut este spectaculos, foarte natural,  firele fiind  confundate cu firele naturale de par. Fiecare design de spranceana este unic si perfect personalizat in functie de trasaturile clientei rezultand o forma cat mai naturala. Procedura de Microblading mai este numita BIO Tatuaj 6D datorita pigmentilor non-toxici si hipoalergenici de cea mai buna calitate marca PHI Brows. Acestia sunt de origine vegetala si nu contin fier, ceea ce inseamna ca, in timp, nu vor deriva in alte culori.

Importanta sprancenelor

Sprancenele contribuie la echilibrul estetic al intregii fizionomii, marcand prin forma si proportie varsta, statutul, epoca si, cel mai important, expresia personalitatii. Forma sprancenelor influenteaza armonia intregii fete, echilibrand marimea si distant dintre ochi, marimea nasului sau lungimea fruntii.

Cine isi poate face microblading la sprancene?

Orice persoana poate apela la procedura de microblading. Atat persoanele foarte tinere cat si cele mai in varsta care isi doresc un machiaj soft,  o expresie eleganta si naturala a infatisarii lor.

Cand este necesar microblading-ul sprancenelor?

  • cand nu mai poti obtine prin pensare rezultatul dorit si nu mai vrei sa apelezi zilnic la machiajul clasic ori intampini dificultati in realizarea machiajului;
  • vrei un look fresh inca de la primele ore ale diminetii;
  • cand ai nevoie de o reconstructive sau redefinire a trasaturilor existente – corectii mici sau mari (sprancene rare, scurte, intrerupte, subtiri, inestetice, etc)
  • vrei sa maschezi schimbari post operatorii
  • cand ai o viata foarte active si ai nevoie sa economisesti timp, sa eviti un stres zilnic si totodata sa ai un aspect proaspat 24h/zi.

Contraindicatii / probleme ale pielii:

  • diabet
  • personae aflate sub tratament pentru dizolvarea sangelui
  • cicatrici cheloide
  • piele care prezinta capilare sparte vizibile in zona sprancenelor
  • dermatita seboreica ce prezinta cojirea puternica a pielii
  • alunite sau orice modificare a pielii care se diferentiaza prin structura sau culoare de restul fetei.

Etapele microblading-ului

  1. prima etapa este cea de consiliere;
  2. se dezinfecteaza sprancenele;
  3. stilizarea si conturarea sprancenelor, stabilirea formei finale a sprancenei: in acest moment forma mai poate fi modificata in functie de preferintele personale, dar si de recomandatea tehnicianului;
  4. se plica anestezic local;
  5. se realizeaza tatuajul cu aplicarea pigmentului in linii fine cu nuante apropiate de culoarea naturala a firului de par (chiar daca culoarea poate parea mai intensa, in decurs de o saptamana se estompeaza in proportie de 30%).

O sa doara?

Se foloseste un anestezic local extern, astfel procedura devine suportabila pentru majoritatea persoanelor. Este posibil ca in timpul procedurii anumite persoane sa simta ca efectul anestezicul trece. In acest caz operatiunea de aplicare a anestezicului se va repeat.

Cat dureaza?

Durata procedure de microblading difera de la caz la caz, in functie de numarul de fire tatuat, de marimea sprancenelor poate dura 1-2 ore.

Ingrijirea post-tratament

  • se evita expunerea la soare sau la solar, apa marii, piscine/ sauna;
  • evita pe cat posibil transpiratia abundenta, praful sau contactul cu mainile murdare;
  • se foloseste cat mai des crema post tratament recomandata;
  • este interzisa aplicarea produselor de machiaj in zona sprancenelor;
  • nu se forteaza desprinderea cojitelor care se formeaza in urmatoarele zile dupa sedinta de tatuare cosmetica.

Retusul

Retusul se realizeaza dupa 1 luna , moment in care se poate corecta spranceana daca este cazul. Rezultatul final poate fi vizibil dupa maxim 3 saptamani de la efectuarea retusului.